Consultant bij Extra Talent, kick om te scoren!

Koffie, voorbereidingen en intakegesprek

Het is maandagochtend, 08:22. Na een fantastisch weekend begin ik de nieuwe werkweek met een kopje koffie. Ik zet mijn computer aan, neem mijn e-mails door en handel een aantal telefoontjes af. Daarna begin ik met het afstruinen van de jobboards, op zoek naar geschikte kandidaten voor onze vacatures. In de ochtend bespreken mijn collega’s en ik of en hoeveel intakegesprekken we voor de dag gepland hebben staan.

Later, na nog een aantal kopjes koffie, heb ik een intakegesprek met een kandidaat. De persoonlijke kennismaking met kandidaten is nodig en nuttig. Als het een geschikte kandidaat is, ga ik met mijn collega’s overleggen aan welk bedrijf we hem of haar kunnen voorstellen. Deze ideeën leg ik vervolgens voor aan de kandidaat. Na het gesprek voer ik de kandidaat in het systeem in. Hierbij hoort het opstellen van een kort cv van de kandidaat, die op de website kan worden geplaatst en door kan worden gestuurd naar bedrijven.

Evaluatiegesprek

Na een gezellige lunch met mijn collega’s stap ik in de auto op weg naar een klant. Bij die klant heb ik één van mijn kandidaten geplaatst en het was tijd voor een evaluatie. Door zo’n bezoek krijg je meer inzicht in het bedrijf en het werk dat de kandidaat doet. Zo blijf je leren over de branche waarin je gespecialiseerd bent.

360 graden functie

Kortom, wat mijn werkdagen het leukst maakt, is dat je alles zelf in de hand hebt. Je hebt veel verschillende taken, het is een 360 graden functie. Morgen ziet er namelijk weer heel anders uit! Ben je benieuwd hoe? Neem contact op met één van onze vestigingen.

3 december 2015