Competent op de arbeidsmarkt: de directie van Extra Talent over onderscheidend zijn

Sinds oud-directeur Tom van Vliet in 1998 startte met het werven en aanbieden van kandidaten aan bedrijven is Extra Talent uitgegroeid tot een niet meer weg te denken speler op de arbeidsmarkt. Extra Talent groeit nog steeds: met een recent geopende extra vestiging staat de teller al op 5 vestigingen. De leiding is heden ten dage in handen van John Boon en Tim Coljee. In dit nieuwsbericht geven zij inzicht in hoe Extra Talent haar plek op de arbeidsmarkt heeft veroverd, behoudt en vergroot.

Toegevoegde waarde

Extra Talent onderscheidt zich op de arbeidsmarkt door te werken vanuit één specialisme, één vakgebied. De mensen die bij Extra Talent werken, hebben allemaal een eigen vakgebied waar ze gespecialiseerd in zijn. Ze hebben uitgebreide kennis van dat vakgebied, weten uitstekend wat er op de markt speelt en spreken de taal van het specialisme. Op deze manier kan er een succesvolle match ontstaan tussen kandidaat en bedrijf.

Die match gaat verder dan het koppelen van een kandidaat met, bijvoorbeeld, ervaring als expediteur aan een bedrijf dat een expediteur nodig heeft. ‘Onze specialisten kennen de kandidaten en klanten zo goed dat ze verder kijken dan functie-eisen en werkervaringen,’ legt John Boon uit. ‘De ene expediteur is de andere nog niet; persoonlijkheid en werkomgeving spelen een grote rol in het maken van de perfecte match.’ Een kandidaat wordt dus niet zomaar doorgestuurd naar een bedrijf om te solliciteren. Juist door te werken vanuit één specialisme is de kennis van en de focus op het specialisme groot, met als resultaat: talent op de juiste plek.

Innovatief

Extra Talent is een informeel bedrijf met directe, korte lijnen. Tim Coljee: ‘Extra Talent is een innovatief bedrijf waar we dingen uitzoeken en uitproberen. Onze mensen zijn gestimuleerd om zelfsturend te werken. Van tegenslagen leren we en uitdagingen pakken we op.’ Coljee noemt dit de succesformule van Extra Talent. Dat succes straalt Extra Talent uit.

Extra Talent wil zich blijven vernieuwen en niet alleen blijven meebewegen met de markt, maar ook blijven anticiperen op de markt. En dat op de Extra Talent-manier: met specialistische kennis van de markt waarmee zowel klant als kandidaat wordt bediend.

 

22 oktober 2015, Anne van Winkelhof